fbpx
Email: info@hydrolifetherapy.com
Email: remicenolli@gmail.com
Tel: +355 69 55 77 332

Hidrokineziterapia perkufizohet si:
“Nje forme e fizioterapise por e zhvilluar ne nje pishine me uje te ngrohte, ku klientet ndermarrin ushtrime te projektuara posacerisht per ta, per te rifituar ose perforcuar mireqenien e tyre fizike.”

Hidrokineziterapia shfrytezon vetite fiziko-kimike te ujit per synime terapeutike. Nje pishine hidroterapie mund te perkufizohet si nje pishine me uje te ngrohte e dizenjuar per te permbushur nevojat e personave te cdo moshe, me demtime shkaqet e te cilave mund te jene semundja, lendimi apo defekte te lindura.

Klientet qe perdorin pishinen vuajne nga nje game e larmishme e problemeve fizike. Disa kane probleme te vogla te tilla si fraktura, artrit apo demtime sportive. Te tjere kane probleme me te medha si rikuperime nga operacione te renda ose aftesi te kufizuara. Ajo qe i lidh te gjithe keta paciente eshte perfitimi i jashtezakonshem nga efektet e levizjeve terapeutike ne uje.

Hidrokineziterapia eshte pranuar si pjese integrale e shumices se programeve te rehabilitimit. Ajo mund te jete nje forme trajtimi me vete, por mund te jete edhe pjese e nje trajtimi, i cili perfshin nderthurjen me metoda te tjera terapeutike.

Perfitimet e Hidrokineziterapise

 • Lehtesimi i dhimbjes

  Ngrohtesia e ujit

 • Permiresim i qarkullimit

  Nxitet qarkullimi i gjakut ne zemer dhe kraharor

 • Lehtesi ne levizje

  Reduktim i gravitetit

 • Reduktim i dhimbjes muskulare

  Ngrohtesia e ujit

 • Reduktimi i edemave (enjtejeve)

  Reduktimi i efektit te gravitetit mbi shtyllen kurrizore

 • Rezistenca ndaj levizjes Efekt relaksues

  Vizkoziteti dhe pesha e ujit

 • Permiresimi i mireqenies

  Argetim/nderveprim social

 • Permiresimi kardiovaskular

  Rezistenca ndaj levizjes

 • Relaksim psikologjik

  Larmishmeria e aktiviteteve

Hidrokineziterapia ka nje indikim te gjere si ne patologjite neurologjike, ortopedike, reumatoligjike, traumatologjike, pneumo-kardiologjike, miopati, distrofi, dhimbje mesi, alterime post kirurgjikale, frakturat dhe ndrydhje, paralizat cerebrale infantile, sindromadoen, paralizat obstetrike, displazia e ankes.

Nuk keshillohet per:

Fizioterapia ne uje nuk keshillohet ne rastet kur ka: inkontinence urinare dhe fekale, infeksione kutane dhe mykoza, insufiçence kardiake, flebite, plage te hapura, hiper-tension arterial dhe aritmite.

Teknikat e rehabilitimit

Teknikat e relaksimit muskular

Teknikat e forcimit te muskujve

Levizshmeria e artikulacioneve

Teknika per te inkurajuar ekuilibrin dhe kordinimin

Teknika noti ne fushen terapeutike

Watsu – Kjo eshte nje metode e vecante e terapise ujore e cila kombinon elemente te fuqizimit te muskujve, mobilizimit te artikulacioneve dhe masazhit. Klienti, gjate kesaj metode mbahet nga terapisti ne pozicion te shtrire mbi uje, duke u levizur ne menyre ritmike per te realizuar efektet e nje perkundjeje harmonike, stretching-u dhe masazhi ne ujin e ngrohte.