fbpx
Email: info@hydrolifetherapy.com
Email: remicenolli@gmail.com
Tel: +355 69 55 77 332

Gjimnastika respiratore

Qëllimi i ushtrimeve është të mbajnë ose të rikuperojnë funksionin normal të frymëmarrjes nga pikëpamja cilësore dhe sasiore.

 

Teknika

Presione, duartrokitje dhe dridhje

Kollitje e provokuar

Ndryshime te pozicionit

Përshpejtimi i fluksit të ajrit qe nxirret

Nxjerrje e ngadalshme e frymes me presion manual torakal dhe abdominal

Ushtrime të kontrolluara të kapacitetit inspirativ

Frymemarrje kundër rezistencës

Frymenxjerrje kunder rezistencës e ngadalte e zgjatur

Ushtrime të ndryshme të frymëmarrjes (kraharor dhe diafragmatik)

Perdorimi

  • Kirurgji (kraharori, mushkerie, kardiake, barku dhe post-traumatik)

  • Rianimacion

  • Sëmundjet e zemrës

  • Gjimnastia e frymëmarrjes në deformime te kraharorit

  • Bronkit, emfizema dhe astma bronkiale