fbpx
Email: info@hydrolifetherapy.com
Email: remicenolli@gmail.com
Tel: +355 69 55 77 332

Ushtrime te perceptimit vetjak

Keto ushtrime kane te bejne me forcimin e perceptimit vetjak te trupit ne hapesire. Ky perceptim mund te demtohet si pasoje e lendimeve, p.sh ndodh shpesh qe personat qe ndrydhin kaviljen kane tendence ta ndrydhin ate perseri. Per te rikperuar perceptimin e trupit perdoren disa ushtrime specifike

Ushtrimet

Ushtrime të ekuilibrit statik

ushtrime në sipërfaqe të qëndrueshme, ushtrime në sipërfaqe të paqëndrueshme, ushtrime në step dhe ushtrime me topin.

Ushtrimet te ekuilibrit dinamik

Pasi pacienti ka rikuperuar perceptimin vetjak mund të kryejë lëvizje anësore, të ece mbi sipërfaqe të rregullta dhe të ecë mbi sipërfaqe të parregullta.