fbpx
Email: info@hydrolifetherapy.com
Email: remicenolli@gmail.com
Tel: +355 69 55 77 332

Traksion cervikal

Traksioni cervikal (terheqje e lehte e qafes) eshte nje trajtim i perdorur shpesh nga fizioterapistet tane per te ndihmuar ne trajtimin e dhimbjes se qafes. Mund te perdoret per te ndihmuar ne zvogelimin e forcave kompresive ne qafe, duke reduktuar presionin dhe shtypjen e disqeve qe qendrojne ne mes te vertebrave (eshtrave kurrizore) ne qafe. Gjithashtu zgjeron hapesirat nga ku nervat dalin nga kanali kurrizor, gje qe mund te ndihmoje ne lehtesimin e presionit te nervit te ngjeshur. Traksioni gjithashtu mund te ndihmoje ne shtrirjen e muskujve dhe strukturave te bashkuara te qafes.